Refleksna masaža stopal

StopaloP

Refleksna masaža stopal je energetska masaža, ki temelji na spoznanju, da se vsak del telesa odziva na natančno določeno točko na stopalih in da se z masažo teh točk lahko sprosti in uravnovesi celo telo in umiri um.  Stopala so odsev našega trenutnega psihofizičnega stanja, zato lahko na osnovi tega svetujemo nadaljne aktivnosti. Lahko so to nadaljni tretmaji, vadbe ali spremembe določenih žvljenjskih vzorcev klientov, ki so vzrok težavam. Masaža stopal pospešuje krvni obtok, odpravlja strupe iz telesa, odpravlja stres in direktno odpravlja izvor blokade. Dvigne se nivo vitalne energije, izboljša se koncentracija in kvaliteta spanja. Refleksna masaža stopal je sestavni del skoraj vseh naših tretmajev s katerimi še povečamo učinkovitost samozdravljenja, zato jih priporočamo v nadaljnih obravnavah. Tretma se lahko dopolnjuje z ostalimi tehnikami (energetski tretma, svečami na ušesih ali popku,...).

Terapevtska masaža hrbta

DSCN1669PTretma se priporoča kadar se pojavijo bolečine v hrbtu. To je masaža, pri kateri dosežemo sprostitev in povečano prekrvavitev mišic vratu, torakalnega dela hrbta, ledvenega dela hrbta, križa, ter ramenskega obroča. S pritiski in masažo teh mišic odpravimo mišične zatrdline – vozle, ki so posledica naporov, poškodb in bolezenskih stanj,  stresa in čustvenih blokad ter omejitvenih vzorcev, ki nas spravljajo iz ravnovesja v telesu.  Pri tem se poveča gibljivost hrbtenice in celotnega ramenskega obroča.. Pospeši se odvajanje strupov, ki so se nakopičili zaradi nezadostne prekrvavljenosti. Kadar so težave dolgotrajne in vzorci trdovratni se priporočajo celostne obravnave (Rosa tretma, Infinity alignment) ali tehnike za osebno rast za odpravljanje teh vzorcev. Tretma se lahko dopolnjuje z ostalimi tehnikami (energetski tretma, svečami na ušesih ali popku,...)


Tradicionalna tajska masaža

tajska

S tradicionalno tajsko masažo povečamo pretočnost telesnih energijskih poti, s čimer dvigamo splošno življenjsko vitalnost. S pritiski, raztegi in upogibi oživimo delovanje celega telesa, povečamo prožnost, predvsem pa sprostimo utrujene in napete mišice ter odpravimo mišične vozle in bolečine. Masaža se izvaja preko obleke. Tajska masaža lahko poleg blagodejnega vpliva na fizično telo tudi vpliva na globoko čustveno izkušnjo. Tretma se lahko dopolnjuje z ostalimi tehnikami (energetski tretma, svečami na ušesih ali popku,...)