Manualna obravnava

FizioterapijaP

Manualna obravnava je namenjen rehabilitaciji po poškodbah  in zmanjševanju ter odpravi bolečin in edemov, ki so posledica različnih bolezenskih stanj, prisiljenih položajev in stresa. Običajne težave, s katerimi se srečujemo so bolečine v križu, vratu, ramenih, zvini, vnetja tetiv, mišične napetosti, glavoboli, artritisi, artroze, skolioze … S tretmajem povečamo gibljivost sklepov, povečamo prožnost in moč mišic ter zmanjšamo njihovo napetost, izboljšamo ravnotežje in dihanje, korigiramo slabo držo in koordinacijo telesa, s čimer izboljšamo funkcionalnost delnega ali celotnega gibalnega aparata.

Za posameznika oblikujemo tudi program telesne vadbe, pravilnega dihanja in položajev za sprostitev, glede na njegove potrebe, ki ga potem samostojno izvaja doma.

Rosa tretma 

Rosa tretma je celostna obravnava, ki jo priporočamo za sprostitev telesa in umiritev uma. Z masažo stopal, masažo hrbta ter z energetskim uravnoteženjem aktiviramo telo, da se samo zdravi, izboljša prekrvavitev, sprosti napete in boleče mišice, okrepi zdravje in pospeši izločanje strupenih snovi iz organizma. Uravnoteži se živčni, hormonski in imunski sistem ter zmanjša stres. Tretma pomaga pri  prenovi vitalne energije ter občutenju svojih čustev. Svetujemo jo, ko smo utrujeni, brez energije, žalostni, depresivni, ko imamo napet vrat, križ ali ramena...

Tretma s svečami (tulci iz voska) na ušesih

DSCN1624P1Tretma s svečami na ušesih odpravlja fizične težave ušes in sluha, vrtoglavico, glavobol, sprošča bolečine v vratu in ramenih, uravnoteži tekočine v telesu (ledvice) in okrepi imunski sistem. Tretma vpliva na izločanje strupov iz telesa, odpravlja psihofizične blokade in travme. Je zelo primerna pri stresu, nemiru, ko imamo težave s koncentracijo ali strahovih. Med tretmajem s svečami se istočasno izvaja masaža napetih mišic vratu in ramen. Napete mišice so posledica negativnih čustev, misli ter vzorcev, ki nas spravijo iz ravnovesja v stres.  Težave mišic ramenskega obroča so praviloma posledica zaskrbljenosti in "nalaganja bremen oz. odgovornosti na ramena". Kadar so težave dolgotrajne in vzorci trdovratni, se priporočajo za nadaljevanje tretmajev spiritualne tehnike ali energijski tretmaji za odpravljanje teh vzorcev. Tretma se lahko dopolnjuje z ostalimi tehnikami (energetski tretma, masaža stopal, manuelnimi tehnikami...).

Tretma s svečo (tulcem iz voska) na popku

SVECA NA POPKUPri tem tretmaju kot sredstvo uporabljamo svečo na popku. Namen je izločanje strupov iz telesa, odpravljanje bolečin, sprostitev travm, strahov in psihofizičnih blokad od dneva rojstva. Uravnoteži predvsem delovanje trebušnih organov (prebavo, menstruacijo ...). Tretma se lahko dopolnjuje z ostalimi tehnikami (energetski tretma, masaža stopal, manuelnimi tretmaji...).